2
suncokret

AGROVESTI

LED PADAO U SREMU, BEZ ZNAČAJNIH OŠTEĆENJA

Sremska Mitrovica (05. maj 2017.) - Danas je u Sremu padao led. Padavine su bile lokalnog karaktera i kao takve nisu prouzrokovale značajna oštećena na usevima. U Sremskoj Mitrovici saznajemo da su sve nadležne službe bile u pripravnosti i biće i tokom noći jer je na snazi i u ovom delu zemlje narandžasti meteo alarm, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Leda je bilo u atarima između Laćarka i Čalme kao i u Zasavici, gde je padala i kiša. Poljoprivrednici kažu da nije bilo velike štete.

Ova pojava zabeležena je i na području rumske opštine gde su voćnjaci ostali netaknuti zahvaljujući protivgradnim mrežama. I na teritoriji Šida je danas bilo nevremena. Mitrovačka Poljoprivredna stručna služba kaže da nema velikih problema na usevima, a pojava leda ovakvog karaktera, ne krupan i uz kišu manje opasan od suvog leda.

Nadležna gradska uprava za poljoprivredu u Sremskoj Mitrovici je u stalnoj komunikaciji sa protivgradnim stanicama koje su danas zabeležile dejstvo u prepodnevnim satima, u Fruškogorju. Oni su uspeli da utiču na oblake te je tako i sprečen loš scenario. Takođe se ističe da su ovakve pojave uobičajene za ovo doba godine, te su svi spremni.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda u Sremu su očekivane još obilnije padavine lokalnog karaktera.

Narandžasti meteo alarm koji je na snazi proglašava se u slučajevima kada su povećani rizici udara groma, štete na imovini u kombinaciji sa jakim vetrom i pljuskovima.


Ilustracija: RTV (Đorđe Panjević)
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: LED PADAO U SREMU, BEZ ZNAČAJNIH OŠTEĆENJA ::