2
suncokret

AGROVESTI

ZA NAVODNJAVANJE 61 MILION DINARA

Novi Sad (31. jul 2017.) - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je danas novih 145 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara u Vojvodini. Ukupna vrednost tih investicija iznosi 98 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđen 61 milion dinara, odnosno 62,3 odsto sredstava. ...

Prema rečima a Radojevića, realizacijom tih investicija u Vojvodini će pod sistemom za navodnjavanje biti novih 385 hektara oranica. Veći deo, odnosno 288 hektara oranica, navodnjavaće se vodom iz bunara, a 97 hektara vodom iz kanala.

Radojević je dodao i da je najveće interesovanje bilo za nabavku sistema za navodnjavanje u povrtarstvu, te da je ukupna vrednost te investicije 54 miliona dinara. U nove sisteme za navodnjavanje u voćarstvu investirano je ukupno 28,3 miliona dinara, a u ratarstvu 15,7 miliona dinara.

Inače, sa danas potpisanim ugovorima, 621 poljoprivrednik širom Vojvodine ostvario je pravo na bespovratna sredstva za nabavku novih sistema za navodnjavanje u 2017. godini. Te investicije vredne su ukupno 433,7 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u iznosu od 262,4 miliona dinara. Time je obezbeđeno navodnjavanje novih 2.685 hektara vojvođanskih oranica.

Ilustracija: RTV (Martin Martinov)
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: ZA NAVODNJAVANJE 61 MILION DINARA ::