2
suncokret

AGROVESTI

Naučno savetovanje „Dobar dan domaćine”
17. i 18. januara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu:
MINISTAR NEDIMOVIĆ PREDSTAVLJA MERE AGRARNE POLITIKE

Novi Sad (29. decembar 2017.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potvrdio je danas organizatorima Naučno stručnog savetovanja 17. i 18. januara naredne godine, pod nazivom „Dobar dan domaćine”, da će ovo ministarstvo, kao i ranijih godina, podržati ovaj izuzetan događaj.

U realizaciji programa, koji priprema Poljoprivredni fakultet – Departman za ratarstvo i povrtarstvo sa suorganizatorima, učestvovaće i uprave za zemljište i agrarno plaćanje, a posebna rasprava će se voditi o IPARD programu, promenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, korišćenju elektronike u obradi zakupa državne zemlje...

Ministar Nedimović će mere agrarne politike za 2018. godinu predstaviti 18. januara na Poljoprivrednom fakultetu, a pored više stotina prisutnih gazdinstava izlaganje će prenositi i internet televizija.

Na sam dan otvaranja program ulaganja u poljoprivredu u AP Vojvodini, uz ponude fondova, predstaviće Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Dr Dragana Latković, predsednik Organizacionog odbora savetovanja o toku priprema kaže:

- Zahvaljujem na razumevanju Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, što podržavaju ovo Savetovanje, koje tematski određuju poljoprivrednici i gde se otvoreno razgovara o agrarnoj politici. Ove godine imamo više novina u programu, a jedna je i prodaja NS semena po nižim cenama – rekla je dr Latković.

Kako nas je obavestila dr Dragana Latković do sada je 20 opština najavilo organizovan dolazak poljoprivrednika iz njihovih sela. Prošle godine ovo savetovanje pratilo je više od 1.500 učesnika, a svoju ponudu predstavilo je 30 kompanija.


Izvor: Agroservis

:: AgroVizija Portal :: Naučno savetovanje „Dobar dan domaćine”<br />17. i 18. januara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu:<br />MINISTAR NEDIMOVIĆ PREDSTAVLJA MERE AGRARNE POLITIKE ::