2
suncokret

AGROVESTI

ZAVRŠENA LICITACIJA
POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U STAROJ PAZOVI

Stara Pazova (23. januar 2018.) - Drugim krugom javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta danas je završeno izdavanje u zakup za tekuću godinu. Na teritoriji opštine Stara Pazova za licitaciju državnog zemljišta za ovu godinu bilo je predviđeno 1.373 hektara.

Najviše ponuđenog zemljišta za licitaciju je bilo u staropazovačkom ataru, dok je najveći procenat zakupljenog zemljišta u selu Surduk, gde je izlicitarano čak 83 odsto, dok je u Belegišu samo 18 odsto.

Postoji i mnogo malih parcela za koje poljoprivrednici nisu zainteresovani, mada kvalitetno zemljište nađe svog zakupca. U drugom krugu prosečna početna cena iznosila je od 30 do 36 hiljada dinara.

Najveća ponuđena parcela u Surduku od 46 hektara izlicitirana je po ceni 51,5 hiljada po hektaru a najjeftinija je bila u Staroj Pazovi, 32 hiljade po hektaru.

Od sredstava ostvarenih od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, 30 odsto odlazi u budžet Republike Srbije, 30% u budžet autonomne pokrajine, a 40 odsto ostaje u budžetu lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalazi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini.


Ilustracija: RTV
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: ZAVRŠENA LICITACIJA<br />POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U STAROJ PAZOVI ::