2
suncokret

AGROVESTI

NEDIMOVIĆ SA VOJVOĐANSKIM MLEKARIMA O ZAKUPU ZEMLJIŠTA

Beograd (24. januar 2018.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas sa predstavnicima Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine o aktuelnim uslovima zakupa poljoprivrednog zemljišta po pravu prečeg zakupa, podsticajima koje država daje za stočarski sektor, kao i novootvorenoj Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka.

Zajednički je ocenjeno da postoje problemi u doslednom sprovođenju Zakona o poljoprivrednom zemljištu na lokalnom nivou, kao i realizaciji zakupa zemljišta po pravu prečeg zakupa zbog čega mnogi stočari nisu u mogućnosti da obezbede resurse za funkcionisanje svojih farmi.

Ministar Nedimović je u tom smislu najavio skoru izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu i pozvao predstavnike da se uključe u Radnu grupu koja će biti formirana u narednom periodu.

Ministar je sa svojim saradnicima upoznao predstavnike asocijacije, kao i sa radom novootvorene laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i najavio promenu načina isplate premija za mleko, koja će od 2019. godine biti vršena isključivo prema kvalitetu proizvedenog mleka, saopšteno je iz tog resora.


Ilustracija: Ministarstvo poljoprivrede
Izvor: Tanjug

:: AgroVizija Portal :: NEDIMOVIĆ SA VOJVOĐANSKIM MLEKARIMA O ZAKUPU ZEMLJIŠTA ::