2
suncokret

AGROVESTI

POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNJI
MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, EBRD I FAO

(25. januar 2018.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potpisaće sutra, 26. januara 2018. godine u 12 sati sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacije za hranu i poljoprivredu (UN FAO) Memorandum kojim će biti definisani prioriteti u budućem zajedničkom petogodišnjem radu.

Potpisivanje memoranduma i konferencija za novinare ovim povodom biće organizovani u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (konferencijska sala).

Memorandum će sa ministrom Nedimovićem potpisati direktor agrobiznisa za jugoistočnu Evropu EBRD Miljan Ždrale i stariji ekonomista UN FAO Emanuel Hidier.

Dokument definiše tri glavne oblasti saradnje u narednom periodu: navodnjavanje, odnosno pomoć Srbiji u izgradnji novih i revitalizaciji postojećih sistema za navodnjavanje, promocija izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije i rad na politici i unapređenja kvaliteta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda putem razvijanja geografskih i oznaka kvaliteta.

Molimo zainteresovane novinare da svoje akreditacije pošalju najkasnije do 26. januara 2018. godine do 10 sati na adresu press@minpolj.gov.rs.


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNJI<br />MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, EBRD I FAO ::