2
suncokret

AGROVESTI

IMOVINA IMT IDE NA DOBOŠ

Beograd (02. mart 2018.) - Trenutno se u Srbiji vodi 2.070 stečajnih postupaka. Stečajni upravnik IMT upravo je oglasio prodaju imovine nekadašnjeg giganta putem javnog nadmetanja.

U Srbiji se u stečaju trenutno nalazi 2.070 preduzeća, pokazuju podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika ALSU. Jedno od njih je i Industrija mašina i traktora - IMT, nad kojom je stečaj pokrenut još u septembru 2015. godine, ali prodaja imovine još traje.

Stečajni upravnik IMT upravo je oglasio prodaju imovine nekadašnjeg giganta putem javnog nadmetanja. "Trka" je zakazana za 2. april, a početna cena na javnom nadmetanju je 66 miliona dinara. Prodaju se građevinski objekti ovog preduzeća u Jarkovcu, oprema, kao i pravo na žig koji važi do 12. septembra 2027. godine.

Inače, poslednja registrovana prodaja imovine ovog preduzeća bila je u februaru prošle godine, kada je iz stečaja prodato 150 tona otpadnog gvožđa, po ceni od pet miliona dinara.

Prosečno vreme trajanja stečajnih postupaka u Srbiji je dve godine, 11 meseci i jedan dan, podaci su ALSU. Postoje stečajni postupci koji traju i više od decenije i po. Ukupno je 15 takvih slučajeva, gde stečajni postupci traju od 15 do 22 godine. Kod pet zaključenih slučajeva stečajevi su trajali od 15 do 17 godina.


Izvor: Večernje novosti

:: AgroVizija Portal :: IMOVINA IMT IDE NA DOBOŠ ::