2
suncokret

AGROVESTI

Tržište jaganjaca: TURSKA I IZRAEL GLAVNI KUPCI
JAGANJACA – NOVI CIKLUS IZVOZA PO NIŽOJ CENI

Beograd (13. mart 2018.) - Iz Uprave za veterinu naša redakcija je obaveštena da nema otežanih okolnosti za izvoz jaganjaca u Bosnu i Hercegovinu i da je ova Uprava stalno otvorena za eventualnu pomoć izvoznicima.

„Republika Srbija sa Bosnom i Hercegovinom ima usaglašen VETERINARSKO ZDRAVSTVENI SERTIFIKAT ZA IZVOZ U BOSNU I HERCEGOVINU DOMAĆIH OVACA I KOZA ZA PRIPLOD I/ILI TOV.

Direktori veterinarskih službi Srbije i Bosne i Hercegovine bili su u direktnom kontaktu i konstatovano je da nikakva posebna ograničenja nisu uvedena od strane Bosne i Hercegovine, te smetnje za izvoz ne postoje.

Ukoliko se naši privrednici suoče sa bilo kakvim problemima u izvozu, potrebno je da se jave Upravi za veterinu sa detaljima o datim problemima, kako bi se radilo na njihovom otklanjanju” – poruka je iz Uprave.

Izvoz jaganjaca će krenuti prema Izraelu, Bosni i Hercegovini i za Tursku iduće nedelje, ali su već sada poznati uslovi. Kompanija BOV – OV iz Temerina počinje otkup po nižim cenama i to samo jaganjce tovnih rasa.

Za jaganjce (muške) teške od 20-30 kg plaćaju 320 din/kg, za težinu po grlu od 30-35 kilograma 310 dinara, a od 35-40 kilograma 300 dinara. Za prevoz do Temerina po jagnjetu farmeru pripada oko 120 dinara.

Veliki izvoznik jaganjaca i goveda „Rakić farm” iz Banovog Polja obavlja pripreme za izvoz u Bosnu i Hercegovinu. Cena koju najavljuje je 340 din/kg. U ovom preduzeću kažu da će za dan-dva saopštiti sve pojedinosti o otkupu kada završe analizu veterinarskih troškova. U ovoj kompaniji će nastaviti otkup i ženske jagnjadi. Može se lako dogoditi da se zastoj ukloni ubrzano. Telefon „Rakić farm”: 069/3733-775.


Izvor: Agroservis

:: AgroVizija Portal :: Tržište jaganjaca: TURSKA I IZRAEL GLAVNI KUPCI<br />JAGANJACA – NOVI CIKLUS IZVOZA PO NIŽOJ CENI ::