2
suncokret

AGROVESTI

PODRŠKA MLADIM VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA

Novi Sad (24. april 2018.) - U Skupštini Vojvodine uručeno je 103 ugovora poljoprivrednicima za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje, opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i hmelja, opreme za zaštićene prostore i za investicije u opremanje farmi. ...

Vrednost ugovora je 282 miliona dinara, pri čemu učešće resornog sekretarijata iznosi 145 miliona dinara.

Poljoprivrednici koji su aplicirali na raspisane konkursne linije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu kažu da im podsticajna podrška u vidu bespovratnih finansijskih sredstava puno znači i kako navode posebno je dobro to što je resorni sekretarijat prepoznao mlade poljoprivrednike do 40 godina, žene nosioce registrovanih gazdinastava, kao i poljoprivrednike koji rade u nerazvijenim područjima koji mogu da ostvare povraćaj i do 70 odsto.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević izjavio je da se sve više poljoprivrednika opredeljuje za intenzivnu poljoproizvodnju za koje resorni sekretarijat izdvaja značajna finansijska sredstva.

Resorni sekretar Vuk Radojević ovom prilikom pozvao je poljoprivrednike da prate konkursne linije sekretarijata za poljoprivredu kako bi ostvarili pravo na bespovratna finansijska sredstva.

Ilustracija: RTV (Vera Novaković)
Izvor: RTV (Aleksandra Bundalo)

:: AgroVizija Portal :: PODRŠKA MLADIM VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA ::