2
suncokret

AGROVESTI

POLJOPRIVREDNI SAJAM POČINJE 15. MAJA

Novi Sad (24. april 2018.) - Ovogodišnji 85. međunarodni poljoprivredni sajam biće održan se od 15. do 21. maja u Novom Sadu. ...

Ove godine zemlja prijatelj je Francuska, a očekuje se učešće kompanija iz Indije, Italije, Austrije, Češke, Nemačke i drugih zemalja.

Međunarodni poljoprivredni sajam je ogledalo agrara i presek najaktuelnijih tema, trendova, proizvoda i usluga, važnih kako za nacionalno tržište, tako i za širi region. Mesto je povezivanja privrede Srbije i zemalja iz regiona sa državama iz celog sveta.

Na njemu se istok i zapad sreću i u ekonomskom i u diplomatskom kontekstu. Integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke. Promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, a snažna je podrška privredi Srbije. Majski sajam u Novom Sadu je najveći, a zbog svega što predstavlja i najznačajniji agrobiznis događaj u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca. Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke,Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

Najskuplji eksponat na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu biće "holmer" T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cena tog kombajna je oko 600.000 evra.

Najskuplji među traktorima biće guseničar "john deere 8345 RT". Svi posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme Kite doo, a zainteresovani i da kupe za 300.000 evra.

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u Poklon-igri su pripremljena dva traktora i roto freza.

Dugogodišnji darodavac u Poklon-igri Novosadskog sajma, Agropanonka, pripremila je za posetioce traktor „belarus 622" i roto frezu „hisarlar". Povodom obeležava 100 godina proizvodnje „john deere" traktora, zastupnik tog brenda u Srbiji, Kite doo pokloniće traktor „john deere 5045 d".

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za posetioce koji na Novosadski sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Ilustracija: RTV (Ružica Simić)
Izvor: RTV (Nataša Grabež)

:: AgroVizija Portal :: POLJOPRIVREDNI SAJAM POČINJE 15. MAJA ::