2
suncokret

AGROVESTI

NEDIMOVIĆ I AL DAHERI NAJAVILI MEMORANDUM O SARADNJI

Beograd (25. april 2018.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Said Ahmed Buršaid Al Daherijem o daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje i dogovorili potpisivanje Memoranduma o razumevanju.

Memorandum o razumevanju, koji će u narednom periodu potpisati predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva za klimatske promene i životnu sredinu Ujedinjenih Arapskih Emirata odnosiće se na saradnji u oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane.

 "U korist odlične saradnje govore podaci koji pokazuju da je ukupna razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda tokom prošle godine bila viša za 68 odsto od ostvarene trgovine u odnosu na 2016.

Vrednost prošlogodišnjeg izvoza iznosila je oko 20,4 miliona dolara i predstavlja povećanje od 76 odsto u odnosu na 2016. Republika Srbija i u 2017. godini beleži suficit od 20,3 miliona dolara u razmeni poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa UAE", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.


Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: NEDIMOVIĆ I AL DAHERI NAJAVILI MEMORANDUM O SARADNJI ::