2
suncokret

AGROVESTI

KAKO DO POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

Novi Sad (02. april 2017.) - Da podizanje konkurentnosti domaće poljoprivrede ne bi ostao nedosanjani san, pokrajinski sekretarijat i republičko ministarstvo poljoprivrede proizvođačima su ponudili konkursne linije za kupovinu poljoprivrednih mašina po povoljnim uslovima, a u nedelji za nama objavljen je i Pravilnik o subvencionisanoj kupovini traktora. ...

Investiranje u mehanizaciju je višestruko isplativo jer ima direktan uticaj na sve aspekte proizvodnje poručuje profesor Lazar Savin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

U susret setvi soje na bačkim oranicama, ovi poljoprivrednici razmatraju sve opcije za kupovinu nove moderne sejalice, koja će taj važan posao podići na viši tehnološki nivo, jer prema svim istraživanjima kvalitetna mehanizacija uvećava produktivnost za čak 30 odsto, a to potvrđuju i sami proizvođači.

A u nameri da saznamo da li su aktuelne konkursne linije dale pozitivan impuls plasmanu mehanizacije koja se proizvodi u halama domaće Majevice, zaputili smo se u to bačkopalanačko preduzeće. Tamo saznajemo da se u cilju zadovoljenja potreba tržišta radi i prekovremeno.

Dakle, aktuelni konkursi koji po povoljnim uslovima poljoprivrednicima omogućuju kupovinu poljomehanizacije Imaju pozitivan efekat i na ekonomiju u širem smislu jer daju doprinos naporima da se održi domaća proizvodnja o čemu svedoči i ovaj primer.

Ilustracija: RTV (Zoran Dejanović)
Izvor: RTV (Mirela Mitrić)

:: AgroVizija Portal :: KAKO DO POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE ::