suncokret

Đubriva

Agro-Ferticrop: TEHNOLOGIJA ISHRANE KUKURUZA

Subotica (08. april 2013.) - Uslov za najbolje iskorištenje genetskog potencijala savremenih hibrida kukuruza, koji dostiže prinos i od 20 t/ha, jeste primena potrebnih količina hraniva (makro i mikroelemenata) za date uslove. Harmoničnim snabdevanjem neophodnim hranivima, poboljšava se iskorišćavanje vode, ublažavaju se nepovoljni uticaji klime, smanjena je mogućnost dobijanja niskog prinosa prouzrokovanih eventualnim greškama u izvođenju agrotehničkih operacija i nedostacima. Kukuruz ima visoke zahteve za azotom, fosforom i kalijumom.

Opširnije...
A&S Union: NOVO MAGIČNO ORUŽJE - MIKORIZA
(Komercijalni naziv: RHIZO-VAM BASIC)

Subotica (15. mart 2013.) - RHIZO-VAM BASIC SPADA U TIP ENDOMIKORIZE. U sebi sadrži spore gljive Glomus Intraradices. Karakteriše ga slabo vidljiv  omotač oko korena za koje je potreban mikroskop. Ovaj tip mikorize je mnogo češći od ektomikorize, pa ga nalazimo u preko 90% biljnih vrsta. Ovo je dakle najraširenija simbioza između biljaka i gljiva na planeti. Zbog tog svojstva, neki je nazivaju "gljivičnim korenom".

Opširnije...
Mikrobiološka đubriva: BACTOFIL

Mikrobiološko đubrivo - koncentrat korisnih mikroorganizama primenjuje se postupkom BIOFERTILIZACIJE (unošenje korisnih živih mikroorganizama u zemljište) sa ciljem:
- brze i diktirane razgradnje biljnih ostataka i stajnjaka
- azotofiksacije slobodnog azota iz vazduha
- bolje snabdevenosti biljaka sa fosforom i kalijumom
- optimalne snabdevenosti biljaka sa mikroelementima

Opširnije...
Mikrobiološka đubriva u savremenoj biljnoj proizvodnji:
BAKTERIJE POMAŽU BILJKAMA

Biofertilizacija predstavlja unošenje živih mikroorganizama u zemljište sa ciljem poboljšanja snabdevanja biljaka neophodnim nutritijentima

Opširnije...
:: Đubriva :: A&S Union: NOVO MAGIČNO ORUŽJE - MIKORIZA<br />(Komercijalni naziv: RHIZO-VAM BASIC) ::