suncokret

Gazdinstva

Laćarak: U poseti mladom i naprednom
gazdinstvu Aleksandra Majstorovića

MAJSTOR ZA SAVREMENU POLJOPRIVREDU

- Mi smo sa našim gazdinstvom već dostigli takav nivo da možemo lepo da zaradimo, ali tu ima toliko rada da nemamo vremena kad da potrošimo te zarađene pare – objašnjava Aleksandar Majstorović

Opširnije...
Novi Karlovci: U POSETI GAZDINSTVU ALEKSE ĆALIĆA
UOČI SETVE SLATKOG KORENA

SEJEM ŠEĆERNU REPU JER JE NAJPROFITABILNIJA

Na 60 hektara predviđenih za setvu šećerne repe sejaću sorte "Kundera", "Tibor", "Victor" i "Tell" - Od setve šećerne repe ne odustajem već nekih 25 godina, jer se od svih ratarskih kultura najviše isplati proizvodnja šećerne repe - kaže Aleksa Ćalić.

Opširnije...
Voganj: U RASAĐIVANJU BOSTANA KOD JOVE MATIĆA

"OČEKUJEM PRINOS LUBENICA OD DESET VAGONA"

- Za lubenice i dinje je važno da na vreme budu zaštićene: kako od spoljašnjih temperatura, tako i od bolesti i štetočina - kaže Jova Matić.

Opširnije...
Radim da zaradim: MILINKO DRPIĆ, Kula

"Za nas je važno da preparat bude kompletno rešenje kako bismo tokom
sezone imali što manje potrebe da radimo korekcije."

Znanje, ljubav i posvećenost - tako bi se u najkraćem mogao opisati odnos koji Milinko i njegovi ukućani imaju prema poljoprivredi. To nije ni čudo s obzirom da se već generacijama bave ovim poslom. Milinko kaže da su ranije uglavnom gajili kukuruz i bili angažovaniji u stočarstvu, ali da su proteklih godina značajno proširili proizvodnju i na druge useve.

Opširnije...
Novi Karlovci:
GAZDINSTVO ALEKSE ĆALIĆA U PRIPREMAMA ZA SETVU ŠEĆERNE REPE

NA 80 HEKTARA - ISKLJUČIVO "STRUBE" SORTE

Ove godine ćemo sejati šećernu repu na 80 hektara sa sortma "Tibor", "Victor" i "Tell". Pored toga što su ove sorte visokog kvaliteta, tolerantne i stabilne, moram priznati da sam se za semena firme "Strube" odlučio i zato što znam da se radi o ozbiljnoj nemačkoj višegeneracijskoj porodičnoj firmi koja se ne bavi samo prodajom semena, već i proizvodnjom šećerne repe na svojoj zemlji, baš kao i mi - kaže Aleksa Ćalić.

Opširnije...
Sremska Mitrovica: BRANISLAV DUKIĆ SA LG HIBRIDOM KUKURUZA

PONCHO IMAO 7,5 TONA PO JUTRU

Limagrain-ove hibride kukuruza LG 35.40, Agrister i Poncho, Branislav Dukić iz Sremske Mitrovice skinuo je ove jeseni sa površine od 50 hektara - Najbolji prinos od 7,5 tona po jednom katastarskom jutru JUS kvaliteta ostvario je sa hibridom Poncho - Prosečan prinos sva tri LG hibrida kukuruza sa ukupne površine iznosio je sedam tona po jutru JUS kvaliteta

Opširnije...

<< Prethodna 1 2 3  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal - Gazdinstva ::