suncokret

Gazdinstva

Martinci: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ OSTVARIO PO HEKTARU
PRINOS OD 7,6 VAGONA SLATKOG KORENA

U proizvodnji šećerne repe na 40 hektara, Aleksandar Jovanović iz Martinaca najveće prinose i dobru digestiju ostvario je sa KWS-ovom sortom Alfonsa - Ove godine cena slatkog korena je dobra, a već za sledeću godinu prema ugovorima cena će biti 20 odsto niža, što je na granici isplativosti i jedino dobar rod, što podrazumeva velika ulaganja u proizvodnju, može da pokrije troškove i iznedri profit

Opširnije...
Voganj: STEVAN KRSTONOŠIĆ SA LG HIBRIDIMA 6,8 TONA PO JUTRU


Prosečan prinos u Vognju kod proizvođača Stevana Krstonošića je šest tona po jutru. Novi hibridi LG 30.491 i LG 35.40, dajući najveće prinose, pokazali su se kao najbolji u ataru Vognja

Opširnije...
Veliki Radinci: U ŽETVI SA BRANISLAVOM RAKIĆEM

PREKO DVE TONE SOJE PO JUTRU

Veliki Radinci (13. septembar 2013.) - Na četiri katastarska jutra sa sortom "Sava", Branislav Rakić iz Velikih Radinaca ostvario je prinos od preko osam tona zahvaljujući stajskom đubrivu i pravilnoj primeni agrotehnike

Opširnije...
Novi Slankamen: U POSETI ZVONKU GVOZDANOVIĆU
– VINOGRADARU, VINARU I VOĆARU

KARDINAL I HAMBURG NA STOLU, ČEKA SE BERBA VINSKIH SORTI

Novi Slankamen (30. avgust 2013.) - Što se tiče prinosa, on je u proseku 15-20 posto bolji nego prošle godine, koja je bila veoma sušna. Recimo kardinal po hektaru će dati od 12 000 do 20 000 kilograma što je zadovoljavajuće. Ove godine imamo i vlažnih i toplih perioda tako da ćemo imati i kvalitet i kvantitet.

Opširnije...
Maradik: U POSETI GAZDINSTVU RATKOVIĆ

VOĆARSTVO KAO RAZVOJNA ŠANSA

Maradik (30. avgust 2013.) - Oko 13.000 stabala šljive dalo više nego zadovoljavajući rod. Jedini problem nedostatak vode za navodnjavanje poručuje voćar iz Maradika.

Opširnije...
Grgurevci: SUSRET SA MILENKOM VESKOVIĆEM,
AMBICIOZNIM MLADIM PČELAROM SA FRUŠKE GORE

"BEZ TOČKOVA NEMA DOBROG MEDA"

Grgurevci (30. avgust 2013.) - Ovo poručuje Milenko Vesković, koji sa  svojih "kućom putujućom" kako naziva kamion za prevoz 100 pčelinjih društava i kamp prikolicu za lične potrebe, obiđe tokom sezone i Srem i Banat i Bačku, a stigne i do Cera. Jer, treba nahraniti pčele, iskoristiti bogatstvo prirode i dobiti kvalitetan i obilan med, što se uspeva samo selidbama.

Opširnije...
Erdevik: U POSETI GAZDINSTVU BOŽE PAVLOVIĆA

DA I JABUKA BUDE OD ZLATA

Erdevik (30. avgust 2013.) - U planu mi je prvo da završim hladnjaču koju pravim i da postavim protivgradnu mrežu. Međutim, do realizacije se teško dolazi, nema se sredstava, krediti su skupi - kaže Božo Pavlović.

Opširnije...
Banstol: POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO HEMUN

ORGANSKA HRANA JE NAŠA BUDUĆNOST

Banstol (30. avgust 2013.) - Organska hrana se prodaje daleko bolje nego bilo koja druga iako je skuplja za 80 odsto i sve je više tražena - tvdi Mirjana Hemun.

Opširnije...
Privina Glava: U POSETI GAZDINSTVU BORISLAVA MIJATOVIĆA

VIŠE POSLA ZA ISTE NOVCE

Privina Glava (16. avgust 2013.) - Kada bi nam se realno platila pšenica, kukuruz, meso, i uopšte svi naši proizvodi, nama subvencije ne bi ni trebale. Ovako država nam uvede subvencije za bikove, a čim to uradi odmah skoči cena teladi za 60 do 70 evra po grlu. Na kraju zaključiš da je država subvencije dala nakupcima i klaničarima, a ne nama - kaže Borislav Mijatović.

Opširnije...
Martinci: U POSETI GAZDINSTVU JOVANOVIĆA

REALNIM CENAMA PROIZVODA NE TREBAJU SUBVENCIJE


Neka nam sada plate žito 25 dinara, šećernu repu 500 evra, svinje 230 dinara i subvencije nam ne trebaju! - kaže Aleksandar, najmlađi nosilac gazdinstva Jovanovića.

Opširnije...

<< Prethodna 1 2 3  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal - Gazdinstva ::