suncokret

Gazdinstva

MARA I JOVA MATIĆ IZ VOGNJA - POSVEĆENI STOČARSTVU, ALI...
PRIORITET DALI POVRTARSTVU
Zbog neisplative proizvodnje tovljenika Mara i Jova Matić smanjiće stočni fond, a svoju perspektivu u svom gazdinstvu vide u proširenju povrtarske proizvodnje
 
Voganj (23. novembar 2012.) - Neisplativ uzgoj stoke devastirao je stočni fond, a najnovija pretnja je i nestašica stočne hrane. U Sremu su mnogi smanjili broj tovljenika, jer nije isplativo kupovati kukuruz. Ipak, ima onih kao što su Mara i Jova Matić iz Vognja koji još uvek odolevaju smanjenju broja tovljenika i prasadi ali, kako kažu, ne znaju ni oni dokle će uspeti da održe postojeći nivo uzgoja svinja.
Opširnije...
Platičevo: U POSETI POVRTARU RANKU MILOŠEVIĆU
U SRED SUŠE ZADOVOLJNO "TRLJA RUKE"

Platičevo (13. avgust 2012.) - Dok širom Srema suša uzima danak na ratarskim kulturama, povrtar Ranko Milošević iz Platičeva zadovoljan je izgledom plodova i prinosom paprike babure u svojoj plasteničkoj proizvodnji, kao i plasmanom. Proizvodnja paprike se odvija u 20 savremenih plastenika, sa sistemom kap po kap, na ukupnoj povšini od 8.000 kvadratnih metara. Kod ovog marljivog poljoprivrednika zatekli smo desetak radnica koje su brale papriku sorte "Blondi" za trgovačku kuću "Idea".

Opširnije...

<< Prethodna 1 2 3  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal - Gazdinstva ::