suncokret

Mehanizacija i oprema

Milurović komerc: VRH POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

Ugrinovci (18. maj 2013.) - Firma Milurović komerc je osnovana 1992. i od tada se bavi prodajom nove poljoprivredne mehanizacije, servisom, kompletnom logistikom i danas smo zastupnici i distributeri mnogih renomiranih svetskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije za primenu u ratarstvu, na farmama, u voćnjacima i vinogradima, a u ponudi je i program komunalnih mašina i priključaka.

Prodajni program čine mašine sledećih proizvođača:

KUBOTA - brend koji je postao zaštitni znak naše firme. Program japanskih poljoprivrednih, voćarsko-vinogradarskih i komunalnih traktora (snage 12-140 KS), i samohodnih kosačica. U pitanju je japanski kvalitet i tehnologija, a u svim mašinama su KUBOTA dizel motori. Kubota je inače i lider na globalnom nivou u proizvodnji motora, a proizvodnja se odnosi na industrijske, brodske, motore za građevinske mašine, itd. NOVO: U ponudi je nova M 60 serija, M8560/M9960 (Kubota motor Common rail Euro IIIb, maksimalne snage 87KS/102KS, menjač potpuno sinhronizovan sa 36/36 brzina Hi/Lo Hydraulic Shutlle - reverzer bez kvačila, tempomat za brojeve obrtaja motora, podizna moć na krajevima poluga 4.100 kg...).

Isto tako,  dostupni su i Novi M110GX odnosno M135 GX(GXS), takođe sa Kubota "Common rail" motorima Euro IIIb, nominalnih snaga 109,5/135 KS, max snaga: 116 KS odnosno 140KS, Power shift menjačima sa auto modom 24/24  brzina (32/32), Hydraulic shuttle  (reverzerima bez kvačila), tempomatima za brojeve obrtaja motora, El. hidrauličnim podizanjem poluga, Bi Speed Turn uredjajima (za smanjen radijus okreta - 4,0/4,1 m) Jačim pumpama (70,9 odnosno 77,2 l  l/min) i podiznom moći od 5.000 kg za M 110 GX, odnosno čak 6.100 kg za M 135GX/GXS.

Isto tako redizajnirana je kabina koja je dosta prostranija standardno sa klimom i vazdušnim  sedištem kao kod ranijih modela, sada i sa šiberom. Kubota M 135GXS je varijanta ovog traktora sa prednjom suspenzijom tj. hidrauličnim ogibljenjem prednjeg mosta. Treba napomenuti da su u ponudi i voćarsko-vinogradarski Kubota traktori u snagama 63, 71 i 85 KS i da Kubota u tom segmentu i kod nas preuzima lidersku poziciju jer ovi namenski traktori su prisutni na gotovo svim većim voćarsko-vinogradarskim plantažama u Srbiji.

Radi se o izuzetno okretnim traktorima, kvalitetnim i pouzdanim KUBOTA motorima sa veoma dugim radnim vekom, malim potrošačima, a o samom kvalitetu dosta govori i činjenica da se na Kubota traktore daje garancija od  3 GODINE ILI 3.000 RADNIH SATI. Važno je, da se za sve Kubota ratarske serije traktora može ponuditi i opcioni komplet podesivi točkovi za međurednu bradu kao i sistemi duplih (udvojenih) točkova.

 

U ponudi je i priključna mehanizacija za obradu u voćnjacima i vinogradima španskog proizvođača INDUSTRIAS DAVID, kao i program italijanskih atomizera SAE.
    
TEHNOSTROJ. Vezano za dobro nam poznat brend TEHNOSTROJ FARMTECH u ponudi je kompletan program prikolica gotovo za sve vidove primene u poljoprivredi. U ponudi su jednoosovinske dvoosovinske, tandem, tridem prikolice nosivosti od 3 pa do preko 24 t neto nosivosti, specijalna Mulde rešenja sanduka sa kipovanjem samo unazad, specijani tipovi FORTIS potisnih prikolica kao i dvovisinskih pretovarnih prikolica tipa UNIRAISER a takođe i prikolice za rasturanje stajnjaka MINIFEX, SUPERFEX i MEGAFEX serija.

CREINA je takođe dugi niz godina prisutna na našem tržištu i u našoj poljoprivredi. Cisterne su u zapreminama od 1.200-25.000 litara, i to u varijantama jedno, dvoosovinskih, tridem podvozja, kako farbane tako i kompletno pocinkovane (sa mogućnošću raspršivanja, polivanja i depozicije tečnog stajnjaka cevima ili varijante raonih ulagača sa depozicijom ispod površine zamljišta), zatim GARDA sistemi pumpi za aplikaciju primenom topova za raspršivanje, cisterne za navodnjavanje-specijalna rešenja, kao i cisterne za pripremu i mešanje hemijskih preparata i opsluživanje ratarskih prskalica na poljima. Rasipači mineralnog đubriva sa klatećom cevi kao i mikseri za tečni stajnjak na kardanski ili elektro pogon su takođe deo ponude CREINA mašina.

JF STOLL. Linije mašina za košenje i tretiranje travnih masa. Ponudu čine rotacione kosačice 1,6-12,3m nošene vučene i frontalne, rastresači pokošene mase zahvataju do 8,8m, jedno i dvorotorni sakupljači zahvataju do 7,9 m silažni kombajni, i mikser distributer prikolice zapremine od 6,5 do 45 m3. U ponudi su sa varijantama vertikalnih rotora, sa bežičnim sistemima kompjutera za kontrolu utovara-istovara, sastavljanja obroka, kao i bežičnim modulima koji podatke sakupljaju na računarima za statističku analizu, za evidenciju  prirasta preko potrošnje hraniva, itd. Mikser prikolice poseduju stepenaste rotore sa impulsnim mešanjem, sa ravnomernom distribucijom, opciono trakastim transporterima za distribuciju hraniva u jasle, itd.

MASCAR italijanski proivođač sejalica, presa i motalica bala.
- Sejalice namenjene za setvu okopavina tj. za širokorede useve su u zahvatima od 4 do 12 redova (18-redne za setvu soje ili šećerne repe), sa najsavremenijim sistemima kontrole setve (DICKEY-John), sa nisko i visoko nošenim setvenim elementima, fiksnim, teleskopskim, hidraulično sklopivim ramovima kao i sve traženiji FLEX modeli sa hidrauličnim pomeranjem baterija po gredi na 50(45)cm odnosno 70 (75) cm.  NOVO - Visoko nošeni element je izmenjen i modifikovan tako da se sada postiže izuzetna preciznost setve i kod ovog tipa. Žitne sejalice MASCAR su dostupne kao mehaničke i pneumatske u zahvatima do 6 m. Prese su sa fiksnim i varijabilnim komorama, sa ili bez noževa za dodatno usitnjavanje, sa dimenzijama bala od 60-160 cm, u širinama radnog zahvata tj. pick-up uređaja do 2,25 m. Dostupni su i različiti tipovi motalica bala i Mascar kombinovana rešenja za presovanje i obmotavanje bala jednom mašinom.
  
MORO ARATRI je takođe italijanski proizvođač plugova koje zastupamo. U pitanju su robusni plugovi obrtači u varijantama od 2-9 plužnih tela, sa mehaničkim i hidrauličnim štelovanjem radnog zahvata, sa različitim varijantama plužnih dasaka (punih ili rešetkastih), sa rešenjima radnih, transportnih, radno transportnih točkova, sa i bez predplužnjaka, itd. Zanimljivo rešenje za veće plugove obrtače su transportni sistemi gde se točkovi posle rada mogu hidraulično podesiti u transportni položaj i tako dobijemo polunošenu varijantu pluga u transportu. Takođe u ponudi su i on-land plugovi.

Neizostavno treba pomenuti i podrivače JYMPA koje distribuiramo i koji se sve češće koriste i u uslovima naše poljoprivrede. Radi se o podrivačima koji mogu imati od 1-9 radnih tela. Koriste se za obradu do maksimalne dubine do čak 80 cm. U pitanju je robusna, jaka konstrukcija u izvedbi "V" položaja grede na kojoj su postavljeni radni organi zbog manjih radnih otpora plužnih tela. Preporuka su i dodatni valjci, za dodatnu aeraciju, poravnavanje i sitnjenje zemljišta kao i regulaciju dubine rada.
 
Predstavićemo i program danskog proizvođača DAL-BO. U posledenje vreme, oruđa koja se sve češće primenjuju su popularni gruberi. Proizvode se u radnim zahvatima od  3-5,6 m sa fiksnim nosećim gredama kao i hidraulično sklopivi. Karakterišu ih razrivački radni organi koji su postavljeni u 2 reda kada su radne dubine 15-20 cm ili 3 reda za obradu na dubini 25-30 cm. Iza ovih radnih organa su postavljeni diskovi za usitnjavanje i delom poravnavanje, i na zadnjem delu valjci koji se koriste da dodatno usitne i poravnaju zemljište kako bi se pripremilo za setvu. Koriste se u redukovanom sistemu obrade za pripremu zemljišta za setvu u jednom prohodu. (Primena Grubera je u ekspanziji u uslovima naše poljoprivrede sudeći po interesovanju poljoprivrednika i prema velikom broju isporučenih mašina).

Sledeća oruđa u programu DAL-BO su kratke i srednje teške tanjirače. Nošene tanjirače tipa FARMER DISC sa zahvatima 3 i 4 m. MAXI –DISC teže tanjirače, nošene, u zahvatima 3 i 4m i polunošene 4, 5 i 6 m standardno sa hidrauličnim zakretanjem diskova 0-20 stepeni, sa duplim ležajevima i od najkvalitetnijih francuskih čelika.

Sledeće kategorije su teške tanjirače serije AXR , zahvata 4, 5 i 6 m, sa mehaničkim i hidrauličnim zakretanjem diskova, sa hidrauličnom regulacijom dubine, sa paker valjkom ili duplim pakerom zbog boljeg sitnjenja i samočišćenja radnih organa. Diskovi su prečnika 660 mm, debljine 6 mm. Tanjirače ove serije, recimo zahvata 6 m teške zavisno od opreme i preko 6.000 kg. Nova mašina iz programa DAL-BO je SUPER-MAX radnog zahvata od 3 metra. Karakteristična je po radnim organima koji su podrivačkog tipa, 6 radnih organa za podrivanje (bez direktnog prevrtanja plastice,  mada su ovi radni organi trodimenzionalni i ima efekata prevrtanja uz rahljenje zemljišta). Iza njih dva reda nazubljenih diskova 510 mm za obradu na dubini 15 cm, i na kraju dupli paker valjak prečnika 800mm. Takođe je namenjena za pripremu u jednom prohodu.  Setvospremači DAL-BO izrađuju se u zahvatima do 12,3 m. Radni organi "S" opruge, se na setvospremačima većeg zahvata postavljaju u 7 redova.

Danski proizvođač DAL-BO najpoznatiji je po kembridž valjcima. Proizvode se u zahvatima do 16,3 m sa mogućnošću opreme dodatnih opružastih ravnjača za dopunsko usitnjavanje zemljišta, sa nezavisnim kopiranjem terena za svaku sekciju, sa mogućnošću hidraulične raspodele težine na svaku sekciju i sl. U ponudi su i Kroskil valjci. Garancija na prstenove valjaka je 3 godine.

Specijana mašina MAXI CUT za usitnjavanje biljnih ostataka. To je zapravo jedan valjak sa noževima. Zahvat 6 m, hidrulično je sklopiv i najbitnija karakteriska je radna brzina koja se preporučuje, a iznosi 23-25 km/h.

Mašina je namenjena za brzo i efikasno usitnjavnje biljnih ostataka, kukuruza, suncokreta, a odlični rezultati su postignuti i u usitnjavanju ostataka u duvanu. Predstavljen je i prototip ove mašine zahvata 12 m. Za brzo i efikasno usitnjavanje biljnih ostataka na velikim površinama u optimalnim agrotehničkim rokovima ova mašina je trenutno najefikasnije rešenje.

Novo u prodajnom programu je dobro poznat danski brend BOGBALLE. U ponudi su rasipači mineralnog đubriva sa zapreminama rezervoara do 4.050 litara, hidrauličnim otvaranjem, sa mogućnošću el. kontrole (sa kompjuterima), sa opcionim mernim ćelijama i vagama, kranovima za utovar i podizanje vreća mineralnog đubriva, modeli sa transportnim kolicima, itd. Rasipači se odlikuju kvalitetnom depozicijom, velikim širinama rasipanja, kao i sa jedinstvenim TREND sistemom rasipanja tj. mogućnošću promene smera okretanja diskova za rasipanje - sistemom koji se upotrebljava za rasipanje do granice parcele. Dostupni su i namenski modeli rasipača sa depozitorima (deflektorima) za aplikaciju mineralnog đubriva istovremeno u dva reda, odnosno za primenu u voćnjacima i vinogradima. Napominjemo i da su u ponudi dostupne i prskalice AGROMEHANIKA Kranj, program mašina INO Brežice, GRAMIP Dubrava, kao i teške drljače PECKA, zatim STOLL prednji traktorski utovarivači i priključci, itd.

U okviru firme postoji i služba postprodajne podrške sa mobilnom servisnom službom koja je na raspolaganju korisnicima. Posetite nas, jer obzirom na predstojeću sezonu setve, većinu mašina (traktora, sejalica, rasipača, kembridz valjaka...) imamo na stanju, raspoloživo za isporuku.

:: Mehanizacija i oprema :: Milurović komerc: VRH POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE ::