suncokret

Mehanizacija i oprema

U KOMPANIJI "MILUROVIĆ KOMERC" IZ UGRINOVACA

ZA NAPREDNE POLJOPRIVREDNIKE - SVE NA JEDNOM MESTU

Kubota je japanski traktor koji je sve više prisutan na poljima Vojvodine. Prepoznatljiv i širom sveta poznat japanski kvalitet i pouzdanost polako ali sigurno pronalazi mesto kod naših poljoprivrednika, koji ne kriju zadovoljstvo performansama Kubota traktora - Kubotini motori sa malom potrošnjom goriva, izuzezna ergonomija, okretnost, dug radni vek, garancija od tri godine - samo su neke od karakteristika japanskog traktora

Kako personalno, a i kao država, ne možemo napredovati u ratarskoj (i svakoj drugoj) poljoprivrednoj proizvodnji bez savremene poljoprivredne mehanizacije, u ovom broju Agrovizije želimo još jednom da Vas podsetimo na sam vrh poljoprivredne mehanizacije koju možete kupiti u kompaniji "Milurović komerc" d.o.o. iz Ugrinovaca - ukoliko želite da budete uspešni, ekonomičniji i da ostvarite veći profit.

Mehanizacija za uspešnu budućnost
KUBOTA - JAPANSKI TRAKTOR

Kubota je japanski traktor koji je sve više prisutan na poljima Vojvodine. Prepoznatljiv i širom sveta poznat japanski kvalitet i pouzdanost polako ali sigurno pronalazi mesto kod naših poljoprivrednika, koji ne kriju zadovoljstvo performansama Kubota traktora. Kubotini motori sa malom potrošnjom goriva, izuzezna ergonomija, okretnost, dug radni vek, garancija od tri godine - samo su neke od karakteristika japanskog traktora. Zbog svega navedenog, nalaze široku primenu u setvi, transportu, površinskim radovima, ali i obradi zemljišta. Moguće ih je nabaviiti i sa uzanim točkovima, tako da mogu biti uposleni tokom cele godine.

KUBOTA NOVITETI
Ono što bi istakli kao novitet kod Kubote su njihove nove serije M60 (87 KS i 102 KS), kao i MGX seriju (110 KS i 135 KS). Modeli ovih serija su opremljeni Kubotinim "common rail" motorima najnovije generacije, sa Euro IV stepenom o emisiji izduvnih gasova. Spadaju u energetski efikasne mašine, što je veoma bitno u planiranju troškova za proizvodnju.

Vrhunske priključne mašine
DAL-BO

Renomirani danski proizvođač je poznat po mašinama za konzervacijsku obradu zemljišta, gde prednjače sa tanjiračama, kratkim i teškim, kao i sa gruberima.
Gruberi sa svojim razrivačkim radniim organima, diskovima i pakerima pozadi obavljaju izuzetan posao u pripremi zemljišta za setvu. U zavisnosti od količine biljnih ostataka, dovoljni su jedan ili dva prohoda ovom mašinom pre setve. Takođe, dobro su se pokazali i u ljuštenju strništa.

Valjanje nakon setve je jedna od operacija koja pospesuje nicanje i čuva vlagu u zemljistu. Za kvalitetno valjanje je neophodan dobar valjak, sa odgovarajućom težinom, sa ravnomernim pritiskom svih baterija na zemljište. Upravo Dal-bo je čuven po svojim kembridž i kroskil valjcima, sa radnim zahvatima od tri do čak 16 metara. Izrađuju se i u varijanti sa prednjim opružastim hidrauličnim ravnjacima, sa kojima ova mašina dobija i drugu funkciju - sa njom se može vršiti i priprema zemljišta. Ove mašine su sve traženije zbog čuvanja dragocene vlage.
Problem biljnih ostataka Dal-bo je rešio sa valjkom koji na sebi ima noževe za usitnjavanje. U pitanju je jednostavna mašina, sa velikim radnim zahvatima (3 m i 6 m), a preporučena radna brzina je od 18 do 23 km/h. Samim tim, učinak ove mašine je velik, a zbog svoje jednostavnosti nije zahtevna po pitanju održavanja. Ovaj valjak je najbolje rezultate pokazao u suncokretu, kukuruzu i duvanu.

BOGBALLE

Dobri prinosi se ne mogu zamisliti bez kvalitetne i precizne aplikacije mineralnog đubriva. Danska fabrika Bogballe spada u renomirane svetske proizvođače rasipača, koja nudi najnovija rešenja - i prati u korak savremenu tehnologiju. Proizvode rasipače od 500 do 4.050 litara, i moguće ih je poručiti u najrazličitijoj opremi, uključujući i mašine sa mernim ćelijama, i kompjuterima preko kojih se prati norma rasipanja, količina preostalog đubriva, vrši kalibracija, itd. Ovi uređaji su kompatibilni i sa savremenim navigacionim sistemima u traktorima.

MASCAR

Italijanski Mascar je poznat po pouzdanim i preciznim sejalicama, kako žitnim, tako i onima za okopavine. Jako dobar pritisak baterija na tlo obezbeđuje  odlično ulaganje i pravovremeno  nicanje. Žitne dostižu zahvate do 6 metara, a sejalice za okopavine od 12 do 18 redova, i sve su zastupljenije na poljima Srbije. Takođe, mogu biti opremljene sa najsavremenijim elektronskim uređajima koji umnogome olakšavaju setvu.

JYMPA

Podrivanje je takođe jedna od operacija koja je sve više neophodna našim poljima, usled decenijske obrade zemljišta plugovima. Takozvani plužni đonovi stvaraju sve veće probleme paorima, pa je tako i sve veća potraznja za podrivačima. Španski proizvođač Jympa se odlikuje robusnim ramovima i radnim organima, izrađene od najkvalitetnijih čelika. Ramovi u obliku slova "V" zahtevaju manju snagu trakora nego što je uobičajeno, a radni organi mogu biti opremljeni sa krilcima koji dodatno rastresaju sloj zemljišta ispod plužnog đona. Maksimalna dubina rada u zavisnosti od modela iznosi 70-80 cm.

Autori: S. Mihajlović - Dragan Ćosić

:: Mehanizacija i oprema :: U KOMPANIJI "MILUROVIĆ KOMERC" IZ UGRINOVACA ::