suncokret

Prehrambeno-prerađivačka industrija

PRVA FABRIKA BEZGLUTENSKE HRANE U SRBIJI

Beograd (26. oktobar 2015.) - Kompanija Aleksandrija Fruška gora saopštila je danas da je počela sa radom prva fabrika bezglutenske hrane u Srbiji u njihovom novom pogonu u Čurugu.

Opširnije...
Danubius – Novi Sad: NOVA PROIZVODNA LINIJA

Novi Sad (18. septembar 2014.) - Kompanija Danubius iz Novog Sada, koja posluje u sastavu Delta agrara, pustila je u rad novu liniju za proizvodnju testenina u koju je uloženo 1,8 miliona evra.

Opširnije...
PRIMESE U PŠENICI

Pored osnovne zrnene mase u pšenici se uvek nalaze i druge materije koje se nazivaju zajedničkim nazivom, primese u pšenici. Primese u zrnenoj masi su štetne i njih u postupku pripreme za meljavu treba odvojiti u potpunosti, ili ih svesti na meru koja ne šteti kvalitetu gotovih proizvoda.

Opširnije...
SUŠENJE PŠENICE

Da bi se pšenica uspešno očuvala u toku skladištenja neophodno je dovesti pšenicu u skladišno uslovno stanje. Pod skladišno uslovnim stanjem podrazumeva se takvo termodinamičko stanje zrnene mase u kojoj ne dolazi do bilo kakvih promena u zrnu tj. stanje u kome je zrno konzervirano.

Opširnije...
RAZVRSTAVANJE I SUŠENJE PŠENICE

Od posebnog značaja je razvrstavanje pšenice prema sortama ili razvrstavanje prema sadržaju proteina i sedimentacionoj vrednosti, dok se u većini slučajeva razvrstavanje svodi prema vlažnosti, što je sa stanovišta skladištenja i najvažnije - Pravilnim izborom režima sušenja pšenice kvalitet zrna ne samo da se očuva, već se u znatnoj meri može i poboljšati

Opširnije...
NA ČEGA OBRATITI PAŽNJU PRI SKLADIŠTENJU PŠENICE?

SAMOZAGREVANJE PŠENIČNE MASE U TOKU SKLADIŠTENJA

Vlaga zrna i temperatura su najznačajniji i odlučujući faktori koji utiču na intenzitet samozagrevanja i bezbednost čuvanja pšenice. Površinska vlaga zrna stimulativno utiče na razvoj mikroorganizama, a samim tim i na samozagrevanje zrnane mase.

Opširnije...
VITASTIL - TOP BREND ZDRAVLJA I VITALNOSTI

Proizvodi SZR Vitastil iz Erdevika su sinonim za

TOP BREND ZDRAVLJA I VITALNOSTI

Proizvodi koje nudi firma Vitastil iz Erdevika su jezgro suncokreta, hladno ceđeno gurmansko ulje, biljna pašteta, a uskoro i ulje semena konoplje - Pored velikog broja zadovoljnih konzumenata širom Srbije, proizvodi SZR Vitastil verifikovani su i sa pet šampionskih i jednom zlatnom medaljom na međunarodnim sajmovima poljoprivrede u Novom Sadu, što je svakako potvrda kvaliteta za prepoznatljiv brend zdrave hrane.

Opširnije...
TIKVINO BRAŠNO USKORO U ŠIROJ UPOTREBI

Novi Sad (01. februar 2013.) - Izuzetno hranljivo brašno zelene boje, nastalo kao nusproizvod posle hladnog ceđenja ulja iz semena tikve "golice", uskoro bi moglo da bude u široj upotrebi ne samo u pekarama nego i u domaćinstvima Srbije, rekli su Tanjugu tvorci tog u svetu jedinstvenog proizvoda.

Opširnije...
U poseti mlekari "Fruška gora" u Grabovu:
MLEKO BOLJE I OD ORGANSKOG IZ EVROPSKE UNIJE

Grabovo (14. maj 2012.) - U Master planu održivog razvoja Fruške gore od 2012. do 2022. predviđeno je da seoska područja budu zamajac razvoja Srema i cele Pokrajine.
Idealna lokacija za proizvodnju visokokvalitetne hrane je područje Fruške gore. Prema Master planu održivog razvoja na jedinoj vojvođanskoj planini predviđena lokacija za oživljavanje stočarstva je i selo Grabovo u opštini Beočin.
Potencijale razvoja zdravstveno bezbedne i organske proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda sa nezagađenih obronaka Fruške gore prepoznao je i direktor istoimene mlekare Dragan Lajić, koji je objekat podigao pre četiri godine, čime je načinio iskorak u pokretanju privrede u kraju koji žitelji nazivaju "krajem sveta".
Da bismo saznali kakva je lična vizija direktora mlekare Dragana Lajića, ali i šta očekuje od Master plana, posetili smo ga u njegovoj mlekari u Grabovu.

Opširnije...
EUCLID - PROIZVODNJA SOKOVA I OCTA OD VOĆA I POVRĆA

Postupak proizvodnje sokova od voća i povrća prešanjem i pasterizacijom omogućava najbolje očuvanje korisnih tvari (vitamina, minerala, enzima). Proizvedeni sok za razliku od sokova proizvedenih iz koncentrata, sastoji se od stopostotnog sadržaja voća, te ne sadrži dodanu vodu, šećer, kiseline, konzervanse ni druge aditive.
Opširnije...
:: AgroVizija Portal - Prehrambeno-prerađivačka industrija ::