suncokret

Prehrambeno-prerađivačka industrija

Danubius – Novi Sad: NOVA PROIZVODNA LINIJA

Novi Sad (18. septembar 2014.) - Kompanija Danubius iz Novog Sada, koja posluje u sastavu Delta agrara, pustila je u rad novu liniju za proizvodnju testenina u koju je uloženo 1,8 miliona evra.

Potpredsednik Delta holdinga za poljoprivredu Milorad Sredanović kazao je da godišnji kapacitet te najmodernije proizvodne linije, napravljene u fabrici Favema u padovi, 10.000 tona.

On je istakao da je ta investicija značajna i za Deltu i za Novi Sad, jer se u celoj Srbiji godišnje proizvede 25.000 tona testenine.

Novu proizvodnu liniju Danubiusa otvorio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je poručio da je politika Vlade Srbije da pravi partnerski odnos s privatnim kompanijama koje ulažu u Srbiji.

"Srbija mora biti i biće otvoreno, zakonski regulisano tržište, s jasnim pravilima za sve. Vlada čini sve da privrede bude konkurentna", kazao je Vučević i izrazio zadovoljstvo što se u Novom Sadu ulaže u oblasti poljoprovrede.

Otvaranju proizvodne linije Danubiusa prisustvovao je i predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković. Danubius će, zahvaljujući novoj investiciji, godišnje proizvoditi 15.000 tona testenine. Ta kompanija od 2006. godine posluje u sastavu Delta agrara. Ima jedinstven mlin u Srbiji koji dnevno može da obezbedi 300 tona brašna za testenine.


Izvor: Beta

:: Prehrambeno-prerađivačka industrija :: Danubius – Novi Sad: NOVA PROIZVODNA LINIJA ::