suncokret

Vizija

Malo je regija i zemalja koje po prirodnim bogatstvima, agroekološkim uslovima i potencijalima mogu da pariraju Vojvodini i Srbiji. Država smo sa preko 5,7 miliona hektara poljoprivrednih površina, od kojih je više od dva miliona visoko produktivno. U ukupnom izvozu Srbije poljoprivreda učestvuje sa 21,9%. Izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda premašuje dve milijarde dolara. Ovim se agrar kruniše titulom najprofitabilnije grane srpske privrede. Ipak, mogućnosti agrara u Srbiji su daleko veće! Paradoks je da smo baš "kralja", agrar, više od pola veka zapostavljali i zloupotrebljavali. Nakon višedecenijskog lutanja, poljoprivreda u Srbiji se nalazi na svojevrsnoj raskrsnici. Pred nas su stavljena pitanja: kako i kuda dalje?

Odgovor: Povratak Vojvodine i Srbije i domaćeg proizvoda na poljoprivrednu mapu sveta kroz implementaciju domaćih i inostranih iskustava, uz ukazivanje poverenja potvrđenim liderima domaćeg i svetskog agrobiznisa, kao i vodećim naučnim i obrazovnim institucijama iz zemlje i sveta. Jedino ovakav sinergizam može poljoprivredu ponovo da učini lokomotivom ekonomskog razvoja u Vojvodini i Srbiji. To je naša Vizija.

Misija

Izgraditi održiv i efikasan poljoprivredni sektor znači učiniti domaće poljoprivredne proizvode konkurentnim na svetskom tržištu, odnosno proizvoditi hranu koja kvalitetom i bezbednošću zadovoljava potrebe potrošača. Ostvarenje ovog cilja će sasvim sigurno naći refleksiju u većoj profitabilnosti domaće prehrambene industrije, zameni uvoznih domaćim, jednako kvalitetnim artiklima na nacionalnom tržištu, i u smanjenju troškova kontrole. Adekvatnim reagovanjem na visoke standarde kvaliteta i bezbednosti hrane zemalja uvoznica omogućiće se veći izvoz domaćeg suficita poljoprivrednih proizvoda i međunarodne poljoprivredne i političke integracije. Povratak poljoprivrednih proizvođača iz Vojvodine i Srbije starim i osvajanje novih tržišta, kao i obezbeđenje visokih i stabilnih prinosa vrhunskog kvaliteta i sigurnih prihoda, mogući su samo uz primenu savremenih agrotehničkih mera i korišćenjem najkvalitetnijih inputa, poljomehanizacije i poljoopreme, kao i usluga agroservisa.

Zato ćemo predstavljati uvid u sve ono najbolje u svetu agroposlovanja i naš prostor rezervisati kako za same proizvođače spremne na stalno unapređenje sopstvene proizvodnje i takmičenje na domaćem i stranom tržištu, tako i kompanijama, domaćim i svetskim liderima u svojim oblastima, koje paletama svojih brendova čine napredak proizvođača u Vojvodini i Srbiji mogućim, što shvatamo kao našu Misiju.

Mi promovišemo savremenu poljoprivredu, napredne farmere, top agro brendove i liderske kompanije u agrobiznisu, jer sledimo Viziju poljoprivredne budućnosti!